Tuba Ünsal
Tuba Ünsal, 1981 İstanbul doğumludur. İzmir ve Şanlıurfa’da büyüdü.

Annesi el sanatları öğretmeni, babası asker. Malatya'da yaşayan evli bir ablası var.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İşletme Bölümü’nün birinci sınıfında okurken öğrenimine ara verdi.

1998 yılında ‘Elite Model Look’ yarışmasına katıldı.

Yarışmayı kazandıktan sonra Fransa’ya gitti. Birkaç ay burada çalıştı. Sonra döndü ve ‘Kartal Sanat Tiyatrosu’na girdi. Ve burada ‘Rıfat Ilgaz Sahnesi’nde oyunculuk yaptı.

Ardından dizi filmlerde, birçok reklam filminde (özellikle Turkcell) oynamaya başladı. Bu arada İstanbul’a taşındı. 1 yıl sonra da ailesi geldi, İzmir’den...

Filmografi...

2007 Küçük Hanım Kar Tanesi
2007 Yemin
2007 Çılgın Dersane
2006 Küçük Hanımefendinin Şoförü
2006 Küçük Hanımefendi
2005 Yeniden Çalıkuşu
2005 Seni Çok Özledim
2004 Hızlı Adımlar
2004 Ruhun Duymaz
2003 Vizontele Tuuba
2002 Mumya Firarda
2002 Kolay Para
2002 Karaoğlan
2001 Savunma
2000 Kırık Kalpler
1999 Kurt Kapanı
1999 Kıvılcım
1998 Ayşecik
1997 Ruhsar
1996 Kara Melek

Tiyato oyunları...

Romeo ve Juliet,
Bir Yaz Gecesi Rüyası,
Vatan, Millet, Sakarya...

Tv programları...

Çarkıfelek...

Aşkları...

Tan Sağtürk,
Mehmet Özöner,
Emre Belözoğlu,
Ali Aktuna,
Tolga Rangaviz,
Alem Keyicik,
Alican Ulusoy,
Murat Cevahir,
Ali Özerler,
Kıvanç Kasabalı,
Mustafa Sandal,
Aksel Goldenberg,
Yılmaz Erdoğan,
Cem Cantaş (2004 evlendi, 2006 boşandı)
Yalın...